Ventilacija

Ventilacija stambenih objekata

blank

Prostor namijenjen za stanovanje novije gradnje bez sustava za ventilaciju neće biti kvalitetan prije svega jer suvremeni građevni materijali kao što su stiropor i mineralna vuna kao i plastična stolarija, osim što su prihvatljivi po osnovi energetske učinkovitosti jer dobro izoliraju stvaraju i prepreku strujanju zraka u oba smjera, i rezultiraju nekvalitetnim zrakom i neugodnom mikroklimom.

Potrebu za svježim zrakom i ugodnom mikroklimom zadovoljavamo ugradnjom ventilacijskih sustava u postojeće objekte ne samo u sanitarne prostorije što je već duže vrijeme uobičajeno nego u kompletan prostor za stanovanje.

Kompletan sustav ventilacije se sastoji od dvosmjerne ventilacije sa rekuperatorom. Elementi toga sustava su: Ventilator upuha zraka , ventilator ispuha zraka, ventilacijski kanali i otvori, uređaj za rekuperaciju zraka ( proces izmjenjivanja energije upuha i ispuha sa dodatnim grijanjem ili hlađenjem zraka i regulacijom vlage u zraku ).

Tako da se u prostoru postiže stabilna temperatura, visoka kvaliteta svježine i optimalna razina vlage u zraku cijelo vrijeme sa minimalnom potrošnjom električne energije.